Tid for bryllup 

     Vi vil gifte oss i kirken - hvordan går vi fram?

·         Kontakt Krødsherad kirkekontor (32 14 92 00) og avtal tid og sted for vielsen. Det kan lønne seg å være tidlig ute. Spesielt rundt St. Hans kan det være mange andre også som har lyst til å gifte seg ...

·         Kontakt Folkeregisteret (800 80 000), og de vil hjelpe dere med de nødvendige papirene. Du finner link til de skjemaene dere trenger lenger ned på denne siden. Papirene må fylles ut og sendes Folkeregisteret tidligst fire måneder og senest en måned før vielsen.

·         Presten tar kontakt med dere ca én måned før vielsen for å avtale en vigselssamtale hvor dere i fellesskap planlegger vielsen, blir bedre kjent og samtaler om ekteskapets gleder og utfordringer.


Hvor mye koster vielsen?

Er du bosatt i Krødsherad, eller er student eller av annen grunn midlertidig utflyttet, er det gratis å gifte seg i kirkene i Krødsherad.
Er du fast bosatt utenfor kommunen, må dere betale kirkeleie og for prest.
For informasjon om leiepriser, kontakt kirkekontoret på tlf. 32 14 92 00.

Ved borgelig inngått ekteskap er ekteparet velkommen til å ha en kirkelig velsignelse. Dette ritualet ligner på vielsen med unntak av løftene som er gitt hverandre før velsignelseshandlingen.


Papirer som skal fylles ut og leveres Folkeregisteret:

Forlovererklæring

Erklæring fra brudefolkene

Meldingsskjema for navneendring

 

Nyttig informasjon:

Brosjyre med informasjon om kirkelig vielse

Vigselsseremonien.

Eksempel på program til vielsen


Andre nettsider som gir nyttig informasjon:

www.orkdalsmenighetene.no/vigsel

 

Gullkorn fra barnemunn:
"Det tar lang tid å bli gift i kirken. Først skal man gå opp, så skal man knele på prekestolen, og så skal man si ja. Etterpå skal man snu seg og gå nedover veldig sakte, helt til man har kommet seg i sikkerhet utenfor døra igjen."
Guro, 6 år.